PHP ile MySQL’den Veri Silme

PHP ile MySQL’den VERİ SİLME
PHP ile MySQL2den veri silme aslına bakarsanız çok kolaydır.Sadece silmek istediğiniz satırı belirten MySQL kodunu doğru yazmaktan ibarettir.Buun için önceki konularımızda DELETE komutunu kullandığımızı belirtmiştik.Aslında bu veri silmede tıpkı veri okutma gibi çalışmaktadaır.Şimdi deneme2 veritabanında liste tablosunda bulunan bir veriyi silelim.


<?php
mysql_connect("localhost","root");
mysql_select_db("deneme2");
$oku="SELECT * FROM liste WHERE username='$silme'";
$bak=mysql_query($oku);
$degisken=@mysql_result($bak,0,"username");
if($degisken == "$silme" ){
$sil="DELETE FROM liste WHERE username='$silme'";
mysql_query($sil);
print "Girmiş oluğunuz kayıt veritabanımızdan silinmiştir.";
}else{
print "Böyle bir username kayıtlarımızda yoktur.";
}
mysql_close();
?>

Burada biz ilk önce MySQL’e bağlandık.Sonra silem istediğimiz satırın hangi sütuna eşleşeceğimizi belirttik.Ben burada username ile eşleştirdim.Sonra bu girilecek olan değişkenin veritabanında bulunup bulunmadığını sınıyoruz.Eğer yoksa hata mesajı veriyot.Eğer veritabanında bu değer varsa bu girilen değerin satırını siliyoruz.
Yani bu scripti aa.php olarak kaydettiğinizde kolayca veri silmeniz için aa.php?silme=deger şeklinde yazarsanız eğer deger diye bir username veritabanında bulunuyorsa bu satır siliniyor.
İsterseniz tek bir değişkenin girildeiğinde değil de iki değişkenin girilmesi durumunda verinin silinmesi işlemini yapabilirsiniz.Bunun için ilk olarak MySQL kodunu şöyle yapmanız gerkir. DELETE FROM liste WHERE username=’$silme’ and sifre=’$silem2′ şeklinde yapmanız gerkir.Tıpkı veri okutmada ki gibi.Sonrada bu ikinci değişkeni yani sifreyi de okutmanız gerekir ve if deyimini de buna göre ayarlamanız gerekir.
Bu konuda bundan başka bir örnek vermeyi anlamsız ve zaman kaybı olarak görüyorum.Çünkü veri silme yönteminin en ince noktasına burad değindik.bundan sonrası size kalıyor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*